Україна

Україна вимагає екстренного засідання Тристоронньої контактної групи

Наша делегація хоче обговорити питання щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню

Українська сторона ініціює екстрене позачергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Про це інформує 1NEWS.

З моменту минулого засідання 30 березня внаслідок обстрілу позицій Збройних Сил України був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника (зокрема, і снайперського) загинули три військовослужбовці Збройних Сил України та ще четверо отримали бойові поранення і травми, йдеться у повідомленні української делегації у ТКГ.

Ці грубі порушення режиму припинення вогню відбулися на тлі безпрецедентного посилення військ Російської Федерації поблизу державного кордону України, наголошується у повідомленні.

Глава української делегації Леонід Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо “негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року”.

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович заявив у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”, що погодження дати позачергового засідання ТКГ залежатиме від позиції ОБСЄ.

Наступне засідання ТКГ за планом мало відбутися 14 квітня.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button