Україна

Україна вийшла з ще двох угод СНД

Україна вийшла з двох угод Співдружності Незалежних Держав, що стосуються єдиного повітряного простору та його використання, передає 1NEWS.

Про це повідомляє Офіс президента, Указ № 70/2021 “Про вихід України з міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав”.

Його президент Володимир Зеленський підписав 23 лютого. Так, Україна виходить з Угоди про цивільну авіацію та про використання повітряного простору. Її підписали у 1991 році Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан та Україна.

Відповідно до цієї угоди, повітряний простір держав-підписантів розглядається як єдиний повітряний простір. Сторони угоди також утворили Раду з авіації та використання повітряного простору й Міждержавний авіаційний комітет, який виконує рішення Ради.

Україна також виходить з Угоди про використання повітряного простору, підписаної у 1992 році в Ташкенті. Цим документом країни домовилися, зокрема, про надання повітряного простору над своєю територією для здійснення діяльності Збройних сил Співдружності. Йдеться про уряди уряди Азербайджану, Росії, Білорусі, Таджикистану, Вірменії, Туркменістану, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Молдови та України.

У своєму указі президент також доручив Міністерству закордонних справ повідомити Раду з авіації та використання повітряного простору про вихід України з Угоди про цивільну авіацію та про використання повітряного простору.

 

 

 

 

 

Back to top button