Україна

Україна вийде з ще однієї угоди СНД

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності», передає 1NEWS з посиланням на сайт парламенту.

Відповідний законопроєкт № 0088 вніс Кабінет Міністрів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт розроблено в рамках виконання плану щодо виходу України з міжнародних договорів, які було укладено державами-членами СНД.

«Верховна Рада постановляє: вийти з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності, вчиненої 19 листопада 2010 р. в м. Санкт-Петербурзі та ратифікованої Законом України від 21 грудня 2011 р», – наголошується у законопроєкті.

Зазначена угода була розроблена з метою координації спільної діяльності з удосконалення міждержавної системи охорони і захисту інтелектуальної власності, протидії правопорушенням у сфері інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони і захисту інтелектуальної власності. Угоду підписали Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизька Республіка, Молдова, Російська Федерація, Таджикистан, Узбекистан та Україна.

Статтею 2 угоди передбачено створення та функціонування Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності, яка формується з керівників органів державної влади держав-учасниць Угоди та є органом галузевого співробітництва СНД. Міждержавна рада, зокрема, координує спільну діяльність держав-учасниць Угоди, розробляє рекомендації зі створення системи підвищення ефективності правової охорони й захисту інтелектуальної власності, протидії недобросовісній конкуренції у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності, протидії виробництву й розповсюдженню контрафактної продукції, удосконалення механізмів захисту об’єктів промислової власності, авторського права та суміжних прав.

Натомість, як наголошується у записці, представники України тривалий час не брали участі у засіданні ради, а чинні двосторонні угоди забезпечують належний рівень захисту інтелектуальної власності.

 

 

 

Back to top button