Україна

Україна вперше випробувала крилату ракету наземного базування

Відбулися успішні перші льотні випробування нової ракетної техніки – української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов після завершення випробувань, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

За його словами, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства “ДержККБ “Луч” у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

Турчинов також повідомив, що РНБО, яка координує національну ракетну програму, поставила задачу “розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, але і також морського та повітряного базування”.

“Дальність дії наших крилатих ракет та їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї”, – додав він.

 “Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського Меморандуму, на озброєнні Збройних Сил України не залишилося жодної крилатої ракети”, – зазначив Турчинов.
Back to top button