Україна

Україна вперше в світі оголосили підозру за екоцид п’ятьом окупантам


Україна вперше в світі оголосили підозру за екоцид п ятьом окупантам

Генпрокурор Андрій Костін зазначив, що російські воєнні злочинці причетні обстрілів дослідницької установки в Харкові.

Українські прокурори вперше повідомили про підозру в скоєнні злочину екоциду російському генерал-полковнику та чотирьом його підлеглим. Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін, повідомляє Офіс генерального прокурора (ОГП) на своєму Telegram-каналі в середу, 14 лютого.

“(Російські воєнні злочинці – ред.) віддавали накази на здійснення обстрілів дослідницької установки Джерело нейтронів у Харкові. У 2022 році по цьому ядерному об’єкту було завдано 74 удари різними видами зброї, включно з авіаційними бомбами та касетними боєприпасами. Ці атаки не були випадковими. За висновками розслідування, політичне та військове керівництво держави-агресора добре знало про існування та розташування цієї ядерної установки”, – йдеться в повідомленні.
В ОГП зазначають, що це “буде перший у світі випадок кримінального переслідування за злочин екоциду, вчинений під час війни”.

“Підозрюваний командир також був причетний до злочинів у Сирії. Тоді він не поніс відповідальності, і тепер воює проти України”, – зазначив Костін. 
Генпрокурор додав, що вірить: Україна спільно з усім цивілізованим світом “здатна забезпечити невідворотність покарання за подібні злочини”. 

Нагадаємо, військові ЗСУ передали Радіо Свобода записи з безпілотника з-під Роботино. На них можна побачити, як росіяни вистрілили в беззбройного полоненого. Місія ООН заявила, що з 24 лютого 2022 року зафіксувала страти чи тортури до смерті 21 українського військовополоненого.

Новий розстріл полонених солдатів ЗСУ. Що відомо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button