Україна

Україна відтіснила флот РФ у Чорному морі на 100 км

Україна відтіснила флот РФ у Чорному морі на 100 км

Фото: 1news.com.ua

Українські військові кораблі у Чорному морі

Українські військово-морські сили заважають російським військовим кораблям діяти поблизу берегової лінії.

Аналітики послалися на заяву ВМС України про витіснення угруповання Чорноморського флоту Росії більш ніж на 100 км від українського узбережжя. Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

У доповіді також йдеться про те, що російським військово-морським силам згодом довелося змінити свою тактику в Чорному морі та більшою мірою покладатися на системи берегової оборони Бал та Бастіон в окупованому Херсоні та Криму, а не на морську протиповітряну оборону.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що російські війська укріплюють свої засоби ППО на острові Зміїному, а Міністерство оборони України повідомило, що російські війська розгорнули додаткові батальйони ППО С-300 у Криму.

Взяті разом ці повідомлення свідчать про те, що український військово-морський тиск і протикорабельні ракети, ймовірно, в тому числі надані Британією та іншими державами, змусили російське угруповання у північно-західній частині Чорного моря більше покладатися на берегову та протиповітряну оборону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля Лисичанська сконцентровано близько 38-40 тисяч російських військових – противник перегрупувався і нагромадив війська.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button