Україна

Україна відправила партію допомоги до Палестини


Україна відправила партію допомоги до Палестини

Cудно з 1 тис. тонн пшеничного борошна для Палестини прибуло з Туреччини до Йорданії в межах Grain from Ukraine і вже доставлено в сектор Газа.

Україна у співпраці з Всесвітня продовольча програма (WFP) ООН відправила першу з трьох харчову партію до Палестини, яка забезпечить понад 100 тисяч сімей. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram в четвер, 18 липня.

“Ми надаємо життєво необхідну допомогу невинним мирним жителям, які страждають від нестачі продовольства та перебувають під загрозою голоду. Через російське вторгнення 70 млн людей у ​​всьому світі опинилися в продовольчій кризі”, – написав він.

Єрмак нагадав, що “Продовольча безпека” – це важливий пункт Формули миру. І Україна спільно з партнерами продовжуємо працювати над конкретними кроками для подолання продовольчої кризи. Ініціатива українського президента GrainFromUA має і надалі успішно, безперервно і безпечно реалізовуватися.

Cудно з 1 тис. тонн пшеничного борошна для Палестини прибуло з Туреччини до Йорданії в межах Grain from Ukraine і вже доставлено в сектор Газа.

Ця партія стала першою поставкою до Палестини в межах цієї ініціативи. У найближчі місяці заплановано відправлення інших суден. Загалом у межах ініціативи Україна планує доставити понад 7 тисяч тонн пшеничного борошна до Гази за підтримки донорів – Норвегії, Австрії, Естонії, Франції та Ісландії.

Фото: Офіс президента 

Раніше Ізраїль заявив про удар по лідерам ХАМАС у секторі Газа. Метою авіаудару були командир військового крила ХАМАС Мухаммед Дейф та командир бригади у Хан-Юнісі Рафаа Саламех.

ХАМАС прийняв пропозицію США про переговори щодо ізраїльських заручників – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button