Україна

Україна відкриває кордони для вакцинований іноземців

Кабінет Міністрів дозволив іноземцям, які в’їжджають на територію України, окрім ПЛР-тестів, пред’являти тести на антиген до коронавірусу або документ про вакцинацію, повідомляє 1NEWS з посиланням на Урядовий портал.

Це передбачено в оприлюдненій сьогодні постанові Кабміну №583 від 2 червня.

Зазначається, що, крім тесту на антиген, іноземці при в’їзді до України можуть надати документ, який підтверджує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 препаратами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Оновлено о 12:36: 

Нові правила перетину українського кордону зафіксовані в так званій «карантинній» Постанові № 1236 зі змінами від 2 червня 2021 року. Відтепер громадяни України та всі іноземні туристи можуть в’їхати в Україну за умови пред’явлення:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • або експрес-тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 (RAT), що зроблений не більш як за 72 години до в’їзду;
  • негативного результат тесту на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (PCR), проведений не більше ніж за 72 години до в’їзду.

Довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років.

Для іноземних громадян чинним залишається вимога наявності дійсного поліса страхування із покриттям лікування COVID-19.

Back to top button