Україна

Україна веде переговори з країнами G7 та ЄС щодо створення механізму для надання Україні спеціальних прав запозичень МВФ – 1News

Сергій Марченко
Фото з відкритих джерел

Це лише одна з низки ініціатив, спрямованих на стабілізацію економіки України в умовах загострення конфлікту з РФ

Україна веде переговори з країнами G7 та ЄС щодо створення механізму для надання Україні спеціальних прав запозичень, випущених Міжнародним валютним фондом. Про це в інтерв’ю Reuters заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

“Ми обговорюємо з країнами G7 та ЄС потенційне створення складного інструменту з перерозподілу СПЗ, раніше отриманих цими країнами, для підтримки фінансової стабільності України”, – сказав Марченко.

За його словами, це лише одна з низки ініціатив, спрямованих на стабілізацію економіки України в умовах загострення конфлікту з РФ.

В уряді очікують, що Конгрес США незабаром має схвалити рішення про надання Україні суверенної кредитної гарантії на суму до 1 млрд доларів США.

За словами міністра, уряд сподівається отримати перший транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 млн євро після схвалення цього рішення Радою ЄС (загалом обсяг програми становить 1,2 млрд. євро) та кредит від Канади у розмірі 500 млн канадських доларів у березні цього року.

Україна також веде переговори з Японією щодо фінансової підтримки, додав він.

“Ми зможемо отримати необхідний обсяг запозичень для фінансування нашого дефіциту та збереження макрофінансової стабільності”, – резюмував Марченко.

1News за темою: Світова економіка відновлюється не так швидко, як очікувалось, – МВФ

Раніше повідомлялося, що у Національному банку України впевнені в необхідності співпраці з Міжнародним валютним фондом. Вже розпочався процес обговорення нової програми після завершення Stand-By в червні 2022 року.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button