Україна

Україна вдвічі збільшила експорт товарів в Китай

Товарообіг між країнами зріс майже на чверть

За результатами 2020 року товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 20,5% – до 15,4 млрд доларів, а експорт в Піднебесну збільшився в 2 рази – до 7,1 млрд доларів.

Про це заявив заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка в ході зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном, повідомляє 1NEWS.

«Китай є ключовим торговим партнером України в Азіатському регіоні. За результатами 2020 року товарообіг між нашими країнами зріс на 20,5% – до 15,4 млрд дол., З яких експорт збільшився в два рази – до 7,1 млрд дол. Половина українського експорту в Китай становить аграрна продукція, і ми зацікавлені в подальшому нарощуванні торгових поставок і розширення товарних позицій », – сказав Качка.

Під час зустрічі були порушені теми українсько-китайського співробітництва в сферах торгівлі, інвестицій і сільського господарства. Також чиновники обговорили пріоритети двосторонньої співпраці на 2021 рік, зокрема, щодо перспектив проведення в цьому році засідань двосторонніх органів галузевого співробітництва в згаданих сферах.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили актуальним питанням розширення доступу української агропродовольчої продукції на ринок Китаю.

За офіційними даними, в січні-лютому поточного року товарообіг між Україною і Китаєм склав 2,494 млрд дол. (+18,4%), експорт – 1,093 млрд дол. (+43,8%), імпорт – 1,401 млрд дол. (+4,1%). Частка агропродовольчої продукції в загальній структурі українського експорту в Китай склала 53,1% (579,8 млн дол.).

Джерело: Міністерство економіки

Back to top button