Україна

Україна увійшла до 20 найпотужніших армій світу


Україна увійшла до 20 найпотужніших армій світу

Армія України посіла 18 місце у рейтингу. Порівняно з показником минулого року вона опустилася на три позиції.


Українська армія посіла 18 місце у рейтингу найпотужніших армій світу, втративши три позиції у порівнянні з 2023 роком. Про це свідчать дані міжнародної компанії Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу.

Ранжування країн світу американські аналітики робили на основі аналізу наявної вогневої потужності 145 держав світу.

 
У рейтингу кращих армій світу Україна опинилась між Ізраїлем (17 місце) та Німеччиною (19 місце). Індекс потужності – 0,2598, у той час, як “ідеальною” вважається оцінка в 0,0000. 
 
В п’ятірку кращих армій світу згідно з рейтингом увійшли США, Росія, Китай, Індія та Південна Корея.

 Фото: Global Firepower

 

Експерти, які складали рейтинг, підкреслили, що військова міць України підкріплюється фінансовою та матеріальною підтримкою зі сторони західних союзників, зокрема США.
 
Для складання рейтингу глобальної вогневої міці аналітики використовують понад 60 окремих факторів з різних категорій, зокрема – кількість військових підрозділів, фінансовий стан, географію та логістичні можливості.

Ідеальна оцінка PwrIndx становить 0,0000. Таким чином, чим менше значення PwrIndx, тим “потужнішим” є звичайний бойовий потенціал країни.

Нагадаємо, у 2022 році Україна займала 22 місце у рейтингу найпотужніших армій світу, тоді як у 2023 – піднялася на 15-те.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button