Україна

Україна тримає запаси трансформаторів за кордоном – ЗМІ


Україна тримає запаси трансформаторів за кордоном - ЗМІ

Україна готується до нових можливих російських атак на свою енергетичну систему. Іноземні трансформатори поки будуть зберігатися в Польщі і Румунії.

Україна замовила нові високовольтні трансформатори для заміни тих, що було знищені внаслідок російських обстрілів минулої зими.Іноземні трансформатори поки будуть зберігатися в Польщі і Румунії. Про це повідомляє TheEconomist.

“Було замовлено 100 нових високовольтних трансформаторів, половина з яких буде вироблена всередині країни, а половина – закуплена за кордоном. Але напади на українські заводи призвели до того, що фактично було зроблено мало вітчизняних. Іноземні трансформатори будуть зберігатися в Польщі і Румунії до тих пір, поки вони не будуть потрібні”, – йдеться в матеріалі.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенко, країна готується до нових можливих атак на свою енергетичну систему, але вона набагато вразливіша, ніж була минулого року, адже більше не має надлишкових потужностей, а запасного обладнання мало.

Разом з тим, українські інженери знайшли “хитромудрі” схеми розподілення електроенергії та обладнання по країні.

До того ж, після проведення модернізації в Україні залишилося багато старих, але лише нещодавно виведених з експлуатації трансформаторів, які можна знову підключити у разі потреби.

Як пише видання, шкода, завдана російськими атаками минулої зими, була величезною. Відповідно до звіту Програми розвитку ООН, у квітні 2023 року потужності з виробництва електроенергії скоротилися на 51% порівняно з періодом перед вторгненням Росії в лютому 2022 року.

Нагадаємо, в Укренерго пояснили, чому не ховають трансформатори під землю.

Раніше повідомлялося, що Центренерго облаштовує захисні споруди навколо ТЕС, які мають убезпечити станції від російських атак.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button