Україна

Україна та ЄС планують лібералізацію автоперевезень

Україна та ЄС планують лібералізацію автоперевезень

Фото: ЦТС

Україна та ЄС планують лібералізацію автоперевезень

Текст угоди між Україною та ЄС передбачає виконання двосторонніх та транзитних перевезень українськими перевізниками без дозволів. Підписання документа заплановане на кінець червня.

 

Україна та ЄС погодили текст угоди про лібералізацію автоперевезень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

 

Повідомляється, що фінальні консультації між делегаціями України та Європейською комісією пройшли за участю керівництва міністерства.

 

Як йдеться у повідомленні, текст угоди передбачає виконання двосторонніх та транзитних перевезень українськими перевізниками без дозволів. Підписання документа заплановане на кінець червня.

 

“Завдяки укладенню такої угоди ми зможемо суттєво покращити та прискорити логістику між Україною та ЄС. Це критично важливо зараз, коли за умов блокади морських портів українська економіка повністю залежить від стабільної логістики на західних кордонах. Паралельно ми працюємо над розвитком прикордонної інфраструктури, яка значно збільшила пропускну спроможність на західних кордонах”, – заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

У міністерстві зазначають, що обмежена кількість дозволів на міжнародні перевезення була гострою проблемою для українських перевізників упродовж останніх п’яти років, оскільки за цей час товарообіг із країнами Євросоюзу зріс майже вдвічі, а кількість вантажоперевезень автомобільним транспортом – на 42%. Водночас, кількість дозволів на міжнародні перевезення в окремі країни ЄС скорочувалася, що призводило до великих втрат як українських перевізників, так і економіки країни в цілому.

 

Як наголосили в Мінінфраструктурі, підписання спеціальної угоди про лібералізацію перевезень автотранспортом Україна – ЄС скасовує необхідність отримання відповідних дозволів на постійній основі та дозволить уникнути зупинки експорту української продукції на автомобільних пунктах пропуску.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button