Україна

Україна та США спільне вироблятимуть системи ППО


Україна та США спільне вироблятимуть системи ППО

Вашингтон та Київ мають намір запустити спільне виробництво систем протиповітряної оборони, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів для ЗСУ.

США та Україна планують налагодити спільне виробництво зброї для потреб ЗСУ. Про цей йдеться у заяві Білого дому за підсумками першого дня українсько-американській конференції оборонних індустрій, що триває у Вашингтоні.

Зазначається, що США та Україна підписали Заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними, які працюватимуть для задоволення нагальних оперативних потреб Збройних сил України.

Анонсоване спільне виробництво торкнеться сфери систем протиповітряної оборони, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів.

У Білому домі вважають, що це посилить співпрацю між Сполученими Штатами та Україною та сприятиме швидшому проходженню інвестиційних угод через системи.

“Сьогодні, у День Збройних сил України, уряд Сполучених Штатів провів перший день американсько-української конференції оборонно-промислової бази у Міністерстві торгівлі у Вашингтоні, округ Колумбія. Конференція зібрала близько 350 представників промисловості та уряду США, України та Європи, щоб зосередитися на значному збільшенні виробництва зброї для підтримки боротьби України за свободу проти російської агресії та зміцнення довгострокової самооборони України”, – йдеться у заяві Білого дому.

У Вашингтоні також зазначили, що уряди США та України разом прагнуть розвивати міцну українську оборонно-промислову базу, яка б сама себе забезпечувала та сприяла довгостроковій безпеці та економічному успіху України.

Початкові результати конференції були зосереджені на перших кроках: інституціоналізації відносин і діалогу між промисловістю та державними партнерами.

Раніше повідомлялося, що США допоможуть Україні з реформами, інфраструктурою та збільшенням експорту.

Нагадаємо, у середу США оголосили новий пакет військової допомоги ЗСУ у розмірі 175 мільйонів доларів. До нього увійшли засоби ППО, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські боєприпаси, протитанкові ракети.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button