Україна

Україна та Швеція підписали спільну заяву


Україна та Швеція підписали спільну заяву

Україна та Швеція розширюватимуть співпрацю у різних сферах. Сторони підписали спільну заяву.

 
Україна та Швеція підписали спільну заяву щодо оборонного співробітництва, галузевого співробітництва у сферах атомної енергетики, енергоефективності та фінансової підтримки для України. Про це повідомляється на сайті глави держави.
 
“Сьогодні ми погодили спільну заяву. Це перший документ історії двосторонніх відносин між нашими країнами. У спільній заяві зафіксовано ключові питання для обох наших держав”, – заявив Зеленський на брифінгу із прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон у Києві.
 
Лідери двох держав наголосили на європейській перспективі України та її статусі кандидата на вступ до ЄС, а також стратегічний курс України на членство в ЄС.
 
Сторони домовилися про підтримку Швецією подальшої імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі як дорожню карту для реформ і подальшу інтеграцію з ЄС.
 
Зазначається, що Україна та Швеція розширюватимуть співпрацю у сфері розвитку відповідно до міжурядових угод на основі Регіональної стратегії співробітництва у сфері реформ Королівства Швеція.
 
Країни продовжуватимуть двосторонню співпрацю в секторі безпеки в Україні, а також розвиток її можливостей щодо розмінування.
 
Також сторони вітали поглиблення партнерства між Україною та Швецією у постачанні ядерного палива в Україну та відзначили потенціал співпраці між Державним підприємством Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом та Westinghouse Electric Sweden AB.
 
Лідери держав відзначили потенціал двосторонніх проектів у сфері енергоефективності, де особливо важливим є розвиток сміттєпереробних потужностей України для забезпечення безпечного та чистого навколишнього середовища в Європі.
 
Зеленський та Андерссон також обговорили перспективи участі Швеції у повоєнному відновленні України.
 
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон, яка перебуває з візитом в Україні.
 
Раніше Андерссон відвідала Бучу та Бородянку Київської області, які перебували під російською окупацією.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button