Україна

Україна та Молдова відновлять залізничне сполучення


Маршрут вантажних поїздів на залізничній ділянці Березино – Бессарабка буде відкрито цієї осені.

 
Україна та Молдова домовилися відновити залізничне сполучення між двома країнами. Про це повідомили у міністерстві інфраструктури Молдови.
 
“Маршрут вантажних поїздів на залізничній ділянці Березино (Україна) – Бессарабка (Молдова) буде відкрито восени, згідно з меморандумом про взаєморозуміння між Міністерством інфраструктури та регіонального розвитку Молдови та Міністерством інфраструктури України”, – сказано в повідомленні.
 
При цьому наголошується, що Молдова планує експортувати та імпортувати товари після відновлення залізничного сполучення через український порт Ізмаїл на Дунаї. А Україна зможе налагодити імпорт до Молдови та ЄС.
 
Також Мінінфраструктури додає, що Молдова збудує 1,2 км шляхів, а Україна – близько 23 км.
 
Раніше повідомлялося, що Україна розпочне постачання електроенергії до Молдови. Енергоатом планує у червні поставити до Молдови 85,2 тис. МВт-год електроенергії за ціною 77 доларів за 1 МВт-годину.
 
Нагадаємо, Україна та Молдова разом подолали шлях інтеграції з європейською ENTSO-E. Енергосистеми обох країн були повністю синхронізовані з енергомережею континентальної Європи у середині березня 2022 року. А сьогодні обидві країни набули статусу кандидатів у члени ЄС.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button