Україна

Україна та ФРН можуть у лютому підписати договір про гарантії безпеки – ЗМІ


Україна та ФРН можуть у лютому підписати договір про гарантії безпеки - ЗМІ

Переговори між федеральним канцлером Шольцом і президентом України Зеленським про безпекове партнерство продовжаться найближчим часом.

Угоду про “гарантії безпеки” між Україною та Німеччиною може бути підписано 16 лютого. Про це у суботу, 3 лютого, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на німецьке агентство DPA.

Як вказують джерела агентства, проєкт угоди уже готовий. Остаточно доопрацювати і підписати міжурядову угоду можуть під час Мюнхенської конференції з безпеки.

“Запланована угода має стати частиною мережі двосторонніх угод у сфері безпеки, які покликані підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією, доки країна ще не є членом НАТО. Це було прийнято на полях саміту НАТО у Вільнюсі в липні минулого року. Основою цієї структури була обрана група Великої сімки”, – сказано в повідомленні.

Відомо, що Україна веде переговори з низкою країн щодо гарантій безпеки. Зокрема, у цьому списку США, Канада, Румунія, Франція, Німеччині, Італія.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Головною темою стало створення Артилерійської коаліції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button