Україна

Україна та Данія розширили співпрацю в обороні


Україна та Данія розширили співпрацю в обороні

Підписана угода має допомогти зміцнити обороноздатність України в умовах повномасштабного російського вторгнення.

 
Держконцерн Укроборонпром і Данська асоціація оборонної та безпекової промисловості у середу, 10 серпня, уклали угоду про співпрацю. Про це повідомила прес-служба українського підприємства.
 
Як зазначено, до складу згаданої Асоціації увійшли 18 передових данських компаній, що спеціалізуються на безпілотних та морських системах, кіберзахисті, потенційній виробничій кооперації тощо.
 
“Світ змінюється, і на цих змінах відбиток російського вторгнення в Україну. Ситуація вимагає нашої згуртованості, а також покладає відповідальність на західні демократії, організації та компанії підтримувати український народ”, – сказав голова данської асоціації Йоахім Фінкельман під час підписання документа.
 
Зазначається, що угода має допомогти зміцнити обороноздатність України в умовах повномасштабного російського вторгнення, а у більш віддаленій перспективі – посилити оборонно-промисловий комплекс нашої країни.
 
Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Данія направить у Велику Британію інструкторів для тренування українських військових. Також українці проходитимуть тренування на данській території.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button