Україна

Україна стала виробляти більше озброєнь – Кулеба


Україна стала виробляти більше озброєнь - Кулеба

Україна суттєво наростила власне виробництво снарядів, але цього поки що замало для задоволення усіх потреб наших воїнів.

Український військово-промисловий комплекс активно нарощує виробництво всіх видів озброєнь, аби надалі менше залежати від союзників та їхньої військової допомоги. Про це у неділю, 5 листопада заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє Welt.

Він зазначив, що Київ розуміє, що у разі президентства в США противники допомоги Україні, Києв вже не зможе розраховувати на ту підтримку, яку має нині. 

“Що стосується можливих подій у 2024 році (після президентських виборів у США – ред.), то нам доведеться почекати і подивитися. Але ми готуємося, тому що не можемо дозволити собі залежати виключно від американської підтримки”, – зазначив Кулеба.

Глава дипломатичного відомства зазначив, що України нині вкладає величезні кошти у власне виробництво всіх видів озброєнь.

“Ми значно нарощуємо обсяги випуску озброєнь та мілітаризуємо нашу економіку”, – сказав Кулеба. 

Раніше повідомлялося, що  в Україні створили машину для розмінування.

Також повідомлялося, що українські військові знайшли спосіб сумістити зі старими радянськими літаками британські крилаті ракети Storm Shadow і французькі Scalp.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button