Україна

Україна спростувала інформацію про стрілянину на кордоні з Росією

Держприкордонслужба України провела перевірку і не виявила фактів порушення українського кордону з РФ, про що раніше повідомляли російські прикордонники

Державна прикордонна служба України не зафіксувала фактів порушення українсько-російського кордону, про які раніше інформувала прикордонна служба ФСБ РФ.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, – інформує 1NEWS.

“На ділянку кордону було скеровано додаткові групи прикордонного відомства і задіяно всі необхідні сили, зокрема оперативний блок. Окрім того, для з’ясування всіх обставин залучено співробітників взаємодіючих органів. Наразі фактів порушення українського кордону на ділянці місцевості, яку називала суміжна сторона, а це в межах Сумської області, не зафіксовано, як і немає інформації, яка підтверджувала б справжність повідомлення від російських прикордонників”, – заявив Демченко.

За його словами, підтвердити сказане російські прикордонники не могли і під час зустрічі безпосередньо на лінії кордону.

“Російська сторона наполягала на раніше наданій інформації, водночас жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України навести не змогла, слідів перетину кордону на місцевості також не зафіксовано. Будь-якої інформації вони не надали і про особу, яка, з їхніх слів, загинула, і зброю, яку порушник міг використати”, – наголосив він.

Нагадаємо, раніше цього ж дня прикордонники ФСБ РФ заявили, що троє невідомих порушили кордон з боку України. За даними російських прикордонників, під час спроби затримання сталося вогневе протистояння, внаслідок якого один із порушників загинув, а інші втекли на територію України.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button