Україна

Україна шукає діалогу з головою КНР – Зеленський


Україна шукає діалогу з головою КНР - Зеленський

Український лідер дав перше інтерв’ю азіатським ЗМІ з початку російського вторгнення до України.

Україна шукає можливості прямого діалогу із головою КНР Сі Цзіньпіном, аби закінчити війну. Про це у середу, 3 серпня, пише газета South China Morning Post.
 
Це перше інтерв’ю президента України азіатським ЗМІ з початку російського вторгнення. Китайські журналісти зателефонували із Зеленським по Zoom, розмова тривала 40 хвилин.
 
“У мене була одна розмова з Сі Цзіньпіном, це було рік тому. З початку широкомасштабної агресії – 24 лютого ми офіційно просили про розмову, але у нас не було жодної розмови з Китаєм, хоча я вважаю, що це було б корисно”, – сказав він.
 
Зеленський закликав Китай використати свій величезний політичний та економічний вплив на Росію, щоб покласти край бойовим діям.
 
“Це дуже потужна держава. Це потужна економіка. Китай може політично, економічно впливати на Росію. Крім того, країна є постійним членом Ради безпеки ООН”, – сказав Зеленський.
 
Раніше президент Володимир Зеленський під час виступу перед студентами 20 австралійських університетів закликав Китай виступити проти Росії разом із “єдиним світом”. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button