Україна

Україна розширила запит на військову допомогу від США


Україна розширила запит на військову допомогу від США

Касетні боєприпаси заборонені міжнародним договором 2008 року як такі, що можуть зашкодити цивільному населенню.

Україна просить Сполучені Штати надати їй касетні боєприпаси, які хоче використовувати для того, аби скидувати їх з безпілотників. Про це у понеділок, 6 березня, пише агентство Reuters.
 
“Українська влада попросила передати протиброневі бомби, що містяться в касетних снарядах MK-20”, – сказано у повідомленні.
 
За словами законодавців Джейсона Кроу та Адама Сміта, які входять до комітету збройних сил Палати представників США, Україна має намір використовувати бомби з касетних снарядів, щоб скидати їх із безпілотників на російські сили.
 
Законодавці додали, що Україна розглядає касетні боєприпаси як спосіб зупинити тактику “людських хвиль”, яку Росія активно застосовує останніми місяцями для штурму населених пунктів на сході – передусім Бахмута.
 
За їхніми словами, на Мюнхенській безпековій конференції минулого місяця українські чиновники закликали американських законодавців добиватися схвалення Білого дому у цьому питанні.
 
МК-20, які зазвичай скидаються з літаків, розкриваються посеред польоту, випускаючи понад 240 дротоподібних суббоєприпасів. У США бомби перестали виробляти ще 2016 року, але на складах їх є понад мільйон.
 
Болгарія за два роки поставила Україні озброєння на суму понад мільярд доларів через треті країни.
 
Нагадаємо, 3 березня Міноборони США опублікувало список озброєнь із нового пакету військової допомоги для України на 400 млн доларів.
 
Байден та Шольц обговорили підтримку України

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button