Україна

Україна розробляє бойові машини майбутнього (ФОТО)

БТР «Камрат» та БМП «Вартовий» стануть революційними новинками на ринку військової техніки

Приватна компанія «Українська броня», яка спеціалізується на розробці й виробництві сучасної бронетехніки та озброєння для Збройних Сил України та Національної гвардії України за останні роки досягнула феноменальних результатів.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Foreign Ukraine.

Зокрема, компанія розробляє спеціалізований бронеавтомобіль «Камрат», який є продовженням «Варти» з врахуванням рекомендацій міжнародних партнерів. Цей революційний БТР стане першою бойовою машиною українського виробництва, яка має високий клас захисту ПЗСА-6 (еквівалент STANAG 4569 Рівень 3). Таким чином, він захистить військовослужбовців від вогнепальної зброї калібру 7,62х54 мм та бронебійно-запалювального патрону Б-32 навіть з 10 метрів. Двигун машини буде захищений додатковими броньованими листами й повністю захищений від куль калібру 7,62 мм. Одночасно БТР «Камрат» має протимінний захист під колесами до 8 кг у тротиловому еквіваленті.

Висота зменшена до 2,6 м, що робить «Камрат» одним із найнижчих транспортних засобів у класі МРАП й дозволяє перевозити С-130. Новий український бронетранспортер розрахований на перевезення до 10 людей у складних умовах бездоріжжя. «Камрат» побудований на шасі КрАЗ-5233 з колісною формулою 4х4, яка відома своє високою проходимістю. Машина вагою у 16 400 кг буде оснащена 6-циліндровим турбодизельним двигуном потужністю у 380 кінських сил й 1460 Н*м. «Камрат» може бути оснащений бойовим модулем «Сармат» (калібр 12,7 мм), протитанковим штурмовим комплексом «Корсар» (калібр 107 мм) чи «Скіф» (калібр 130 і 152 мм).

Якщо коротко, то «Камрат» буде мати стабільний захист від мін та стрілецької зброї високого класу та одночасно володіти оптимальними розмірами. Такі тактико-технічні характеристики є затребуваними у спеціальних підрозділах морської піхоти, штурмових військах, сухопутних військах та силах спеціальних операцій.

А нова гусенична бойова машина піхоти «БМП-8 «Вартовий» – це плаваюча гусенична броньована бойова платформа закритого типу, яка розрахована на перевезення до 10 людей з максимальною швидкістю у 60 км/година. Машина буде оснащена двигунами Scania чи Caterpillar потужністю 734 або 608 кінських сил відповідно і коробкою передач Allison. Озброєння бойового модуля БМП-В передбачає автоматичне знаряддя (калібр 30 мм), автоматичний гранатомет (калібр 30 і 40 мм), кулемет (калібр 7,62 мм), протитанковий ракетний комплекс 212 (Бар’єр) та дві пускові установки. Як тільки ми закінчимо проектування, то отримаємо ультрасучасну, недорогу й конкурентоздатну БМП.

Оскільки артилерійські системи озброєння активно використовувались на сході України у 2014-2015 роках, застаріла та зношена радянська техніка вичерпала свій потенціал й вимагала заміни на нову. Як відомо, артилерія виконує до 80% вогневих завдань. Тому українська армія гостро потребує артилерійських систем озброєння та боєприпасів. Щоб задовольнити цей попит, у компанії «Українська броня» почали розвивати цей сегмент у 2017 році і зараз їх продуктова лінійка передбачає міномети та боєприпаси калібру 60, 82 і 120 мм.

У 2018 році перший міномет компанії «УПІК-82» пройшов національні випробування й надійшов на озброєння Збройних Сил України. Розробляючи мінометну установку МП-60, у компанії здебільшого використовували технологічний й конструкторський досвід «УПІК-82». Вони зробили основний акцент на зниженні ваги міномету до 19 кг, щоб його могла транспортувати одна людина й вести вогонь «з рук». Одночасно вони розробили мінометні снаряди УБ-60, які пройшли національні випробування у 2019 році.

Крім того, в межах програми розвитку артилерійських систем, компанія проводить випробувально-конструкторські роботи 120-мм самохідного мінометного комплексу «Смерека» на базі «Варти». Оцифрована та інтегрована система забезпечує автоматичне розгортання та націлювання. Загалом, «Смерека» призначена для враження ворожих цілей й зміни позицій задовго до контратаки супротивника.

У 2018 році компанія уклала перший в Україні міжнародний торгівельний контракт на постачання бойових машин, які виготовлені приватним підприємством. Контрактне постачання бойових машин «Варта» було адаптоване до вимог кінцевого виробника (з врахуванням особливостей експлуатації в країнах зі спекотним та вологим кліматом) при збереженні основних характеристик машин класу МРАП.

Back to top button