Україна

Україна розраховує на обіцянку щодо членства в НАТО – посол


Україна розраховує на обіцянку щодо членства в НАТО - посол

Київ визнає, що наразі проблематично приймати в Альянс країну, яка воює з Російською Федерацією.

Україна прагне отримати обіцянку, що вона необоротно стане членом НАТО. Київ також розраховує на додаткові зобов’язання щодо протиповітряної оборони. Про це у четвер, 4 липня, заявила представниця країни в Альянсі Наталія Галібаренко, пише Politico.

“Ми хотіли б, щоб союзники закріпили незворотний шлях України до членства в НАТО. Ми не просимо чогось екстраординарного”, – сказала вона.

Вона зауважила, що Київ визнає, що проблематично приймати країну, яка воює з Росією, до Альянсу. До того ж Україна не контролює всю свою територію. Однак, як акцентувала вона, Україна вже розраховує на додаткові зобов’язання щодо протиповітряної оборони.

Politico пише, що деякі країни, як США і Німеччина, “прохолодно” ставляться до швидкої пропозиції про членство, тоді як інші, які перебувають ближче до лінії фронту з Росією, хочуть, щоб майбутній статус України в НАТО був чітко прописаний.

За словами Галібаренко, Україна все розуміє, а тому укладає з окремими країнами угоди про безпеку. Але мета залишаєтьяс незмінною – НАТО. 

“Ми ясно дали зрозуміти на різних рівнях, що запрошення не зникне з нашого порядку денного”, – сказала Галібаренко.

Раніше повідомлялося, що під час саміту НАТО у Вашингтоні наступного тижня Україні запропонують “конкретні шляхи” для прискорення її майбутнього членства в Північноатлантичному альянсі. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =

Back to top button