Україна

Україна розраховує на історичне рішення на саміті НАТО – ОПУ


Україна розраховує на історичне рішення на саміті НАТО - ОПУ

Продовження комплексної підтримки Сполучених Штатів є критично важливим для України, підкреслили в ОПУ.

Президент України та наші громадяни країни розраховують, що на саміті НАТО, який відудеться  у липні 2024 року у Вашингтоні, будуть оцінені зусилля Києва на шляху до євроатлантичної інтеграції та ухвалено історичні рішення щодо нашої держави. Про це у середу, 31 січня, заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак під час зустрічі із заступником державного секретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд. 

Також Єрмак подякував США за потужну оборонну та економічну допомогу та наголосив, що продовження цієї підтримки є критично важливим для досягнення перемоги України.

“Минулий рік став рекордно активним для розвитку україно-американських відносин. Президент України, його команда налаштовані і надалі підтримувати високу динаміку двостороннього діалогу, який зміцнює здатність України вести ефективну боротьбу з агресором”, – сказав керівник Офісу президента

Також глава офісу підкреслив, що Україна рішуче налаштована на повернення всіх вояків, які перебувають у ворожому полоні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч із заступницею Державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторією Нуланд. Сторони обговорили подальшу підтримку Вашингтоном Києва.

Раніше Вікторія Нуланд закликала союзників України готуватися до тривалого протистояння з Росією. За її словами, попереду довгий шлях, до якого треба бути готовим і матеріально, і психологічно.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button