Україна

Україна розраховує на допомогу Норвегії в отриманні Patriot з інших країн


Україна розраховує на допомогу Норвегії в отриманні Patriot з інших країн

Вже визначено конкретні кроки, які Норвегія зробить сьогодні, щоб у цьому напрямку просуватися, – зазначив міністр.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна розраховує на допомогу Норвегії в отриманні систем ППО Patriot з інших країн у найкоротші терміни, вже обговорені конкретні кроки норвезької сторони в цьому напрямку. Про це міністр сказав на спільній пресконференції у Києві з очільником МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде, передає Укрінформ.

“Головною темою перемовин, скажу відверто, були системи ППО. Норвезькі NASAMS надзвичайно позитивно себе зарекомендували в Україні, і ми вдячні за те, що уряд Норвегії докладає зусиль, аби Україна мала більше таких систем. Але уряд Норвегії також має інструменти і можливості, щоб допомогти нам отримати системи Patriot з інших країн. Ми цю тему сьогодні теж предметно обговорили”, – зазначив Кулеба.

Він подякував норвезькому колезі за відданість темі надання Україні більшої кількості засобів ППО.

“З того, що я почув сьогодні, у мене немає сумнівів, що Норвегія робить усе, що може. Це все за один день не відбувається. Проте у нас обох є спільне розуміння, що нові батареї ППО мають бути поставлені в Україну якнайшвидше. Ми вже визначили конкретні кроки, які Норвегія зробить сьогодні, щоб у цьому напрямку просуватися”, – заявив глава МЗС України.

Нагадаємо, Кулеба сказав, що Польща має можливість прикрити західні області України системами ППО Patriot.

Кулеба: Україна знає, де є вільні Patriot

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button