Україна

Україна розпочинає серійне виробництво нового ракетного комплексу

Після завершення державних випробувань ракетного комплексу “Вільха”, що стартували у вівторок в Одеській області, в Україні розпочнеться серійне виробництво цього комплексу, повідомляє президент України Петро Порошенко. “Вітаю розробників ракетного комплексу “Вільха” з початком державних випробувань! Після завершення випробувань Україна розпочне серійне виробництво цього надпотужного комплексу”, – написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, інформує 1NEWS.

Раніше у вівторок секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що державні випробування ракетного комплексу “Вільха” розпочалися на півдні Одеської області.

Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у вівторок у прес-службі РНБО, державні випробування відбуватимуться в кілька етапів, під час яких замовник перевірить на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет.

О.Турчинов пояснив, що ракети запускатимуться в повному бойовому спорядженні. “З урахуванням керованості ракет для кожної з них буде визначено окремі цілі на різній дальності”, – наголосив він.

За словами секретаря РНБО, ці випробування стали “фіналізацією масштабного проекту українських учених, конструкторів та виробничників”. “Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краща за російський аналог “Смерч”, – наголосив О.Турчинов.

Він також повідомив, що після завершення цих масштабних державних випробувань ракетні комплекси “Вільха” буде взято на озброєння, а український ОПК розпочне серійне виробництво.

Як повідомлялося, в грудні 2017 року ракетний комплекс “Вільха” пройшов успішні випробування. Тоді президент України П.Порошенко заявляв, що на закупівлю та виробництво новітнього озброєння і військової техніки необхідно виділити 1,6 млрд грн, за які, зокрема, має бути налагоджено виробництво новітніх ракет комплексу “Вільха”.

Нагадаємо, ЗСУ провели випробування нового ракетного комплексу на полігоні біля Одеси.

 

 

 

Back to top button