Україна

Україна різко відповіла на відео уряду Угорщини з “російським” Кримом


Україна різко відповіла на відео уряду Угорщини з російським Кримом

Тимчасовий повірений України провів офіційний демарш у відповідь на карту України без Криму на каналі уряду Угорщини.


На доручення Міністерства закордонних справ України тимчасовий повірений в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною. Про це повідомила пресслужба МЗС у суботу, 3 червня.
 
Такою була реакція українського зовнішньополітичного відомства на відео із некоректним позначенням карти України – без Криму, що було опубліковане 30 травня на YouTube-каналі уряду Угорщини.
 
“Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, – заявили в МЗС.
 
Українські дипломати закликали Будапешт припинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань в рамках членства в ООН, ЄС та НАТО.
 
“Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці”, – підкреслили в відомстві.

Нагадаємо, раніше уряд Угорщини опублікував відеоролик, на якому окупований Крим не є частиною України. А саме відео містить заклики до якнайшвидшого припинення війни.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button