Україна

Україна проведе масштабні випробування новітніх крилатих ракет

Масштабні випробування крилатих ракет українського виробництва, заплановані на кінець поточного року, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу РНБО.

“Що стосується підготовки крилатих ракет українського виробництва, ми вже будемо бачити і пускову установку, і вже відпрацьовану технологію виробництва цих ракет. І будуть проведені серйозні випробування, не державні, але масштабні, десь наприкінці цього року”, – повідомив він журналістам в п’ятницю в кулуарах XI Київського безпекового форуму.

Як повідомлялося, 30 січня 2018 року О.Турчинов заявив про успішне перше випробування української крилатої ракети наземного базування, здатної вражати наземні і морські цілі. “Під час випробувань, які пройшли успішно, перевірялися льотні характеристики і робота систем ракети”, – сказав він.

За словами секретаря РНБО, це повністю українська розробка, яка здійснюється конструкторами держпідприємства “Державне Київське конструкторське бюро “Луч” у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами обороно-промислового комплексу (ОПК) України.

О.Турчинов пояснив, що для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії, яке відбулося після підписання Будапештського меморандуму, на озброєнні ЗСУ не залишалося жодної крилатої ракети. “Сьогоднішні випробування відкрили новий етап ракетної програми, згідно з якою наші ЗСУ повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, які здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі”, – зазначив секретар РНБО.

О.Турчинов особливо підкреслив, що ракетні комплекси такого класу “є важливим фактором стримування агресора”. За його словами, перед радою, яка координує національну ракетну програму, поставили завдання” з розробки комплексів крилатих ракет не тільки наземного, а й морського і повітряного базування”.

“Дальність дії наших крилатих ракет і їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї”, – додав О.Турчинов.

Нагадаємо, Україна розпочинає серійне виробництво нового ракетного комплексу.

 

 

Back to top button