Україна

Україна працює над транспортною блокадою Росії

Україна працює над транспортною блокадою Росії

Фото: pixabay.com

Небо для Росії закрила майже вся Європа та Північна Америка

Багато країн закрили небо для російських літаків, дехто починає закривати порти для кораблів РФ.

Влада України веде роботу над тим, щоб повністю заблокувати пересування російського транспорту у світі. Про це, а також роботу української інфраструктури в період війни розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він зазначив, що вже фактично заблокована авіатранспортна система – все європейське та північноамериканське небо закрите. Також поширюються санкції на російське судноплавство.

“Вже зараз для суден агресора починають закривати порти. Відповідне рішення для суден Росії, і навіть всіх, хто пов’язані з нею, прийняла Великобританія. Очікуємо, що найближчим часом до неї приєднаються усі наші західні партнери”, – зазначив міністр.

Також він повідомив, що перевезення до РФ зупинила одна з найбільших у світі судноплавних компаній, данська Maersk. А у портах Бельгії не обробляють вантажі для РФ.

Водночас глава Мінінфраструктури розповів, що Україна отримала підтвердження готовності пропускати українські транспортні засоби без міжнародних дозволів від Польщі, Болгарії, Грузії, Румунії та Туреччини. Це значно спростить логістику гуманітарної та військово-технічної допомоги.

“Ми домовилися з прикордонниками, щоб водіїв вантажівок, які доставлятимуть допомогу для України, пропускали через державний кордон. Усі водії вантажівок, які бажають допомогти країні, сміливо можуть це робити”, – зазначив Кубраков.

Він додав, що охочі допомогти з-за кордону можуть звертатися до посольств України чи визначені урядом хаби для гуманітарної допомоги.

“Евакуаційні рейси Укрзалізниці зараз здійснюються з гарячих точок у великі транспортні хаби. Вже сьогодні запустили дизель-поїзди за маршрутом Львів – Ковель – Ягодин – Пагорб”, – сказав Кубраков і закликав орієнтуватися лише на інформацію з офіційних ресурсів.

Він додав, що залізниці Польщі, Німеччини, Словаччини, Чехії та Австрії погодились на безкоштовний проїзд українських біженців. Усі іноземці можуть вільно та без обмеження залишити територію України.

“Укравтодор системно працює над формуванням “зелених коридорів” дорогами України, які мають забезпечувати рух вантажів, евакуацію людей та одночасно перешкоджати ворогові. Укрпошта з кожним днем ​​відновлює коло робіт. У селах графік руху обмежений, щоб мати можливість 5 березня виплатити пенсії та субсидії. Вся інформація про графік роботи відділень тепер оновлюється на сайті”, – додав міністр.

Раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури веде переговори, щоби максимально обмежити використання Росією цивільної авіації.


1News від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button