Україна

Україна позичила 200 мільйонів доларів на вакцинацію проти коронавірусу

Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть Україні 150 мільйонів доларів, Європейський інвестиційний банк - ще 50 мільйонів євро для прискорення вакцинації від коронавірусу

Рада директорів Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) схвалила виділення Україні кредиту в 150 мільйонів доларів для протидії розповсюдження COVID-19.

Про це інформує 1News.

Додаткове фінансування планується виділити до вже існуючого проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», першу позику за яким в 90 мільйонів доларів Україна вже отримала в травні.

З нового кредиту 120 мільйонів доларів піде на закупівлю та доставку 16,5 мільйонів доз вакцин проти ковіду, ще 30 мільйонів доларів – на навчання медичного персоналу, вдосконалення систем поводження з медичними відходами та їх утилізації, проведення кампаній з вакцинації, розробку ІТ-систем. Інші деталі угоди сторони не розголошують.

Водночас Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив Україні ще 50 мільйонів євро для закупівлі вакцин проти ковіду в межах ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії.

Новий кредит покриє закупівлю переважної кількості вакцин, необхідних для реалізації національного плану щеплень на 2022 рік.

Купувати вакцини за гроші ЄІБ безпосередньо буде компанія Crown Agents, яку раніше відібрав для цих цілей український уряд.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button