Україна

Україна повністю забезпечена енергоресурсами для проходження ізольованого режиму та завершення ОЗП – 1News

Україна наразі не має нагальної необхідності в значних обсягах імпорту електричної енергії з Білорусі, зазначили у Міненерго


Фото з відкритих джерел

Україна має достатньо енергоресурсів для успішного проходження триденного ізольованого режиму роботи Об’єднаної енергосистеми (ОЕС) 24-26 лютого та завершення опалювального сезону. Про це повідомило Міністерство енергетики у коментарі “Енергореформі”. 

“За наявності достатніх обсягів постачання вугільної продукції на склади ТЕС ОЕС України є збалансованою за потужністю. Сумарні запаси енергетичного вугілля в Україні становлять приблизно 1,14 млн тонн. Цих обсягів цілком достатньо для успішного проходження ізольованого режиму та завершення осінньо-зимового періоду 2021/2022 років”, – зазначили у Міненерго.

Там уточнили, що станом на 22 лютого накопичено 781 тис. тонн вугільної продукції на складах ТЕС та ТЕЦ, що майже вдвіччі перевищує аналогічний минулорічний показник (405 тис. тонн). Крім того, в портових складах зосереджено приблизно 160 тис. тонн, а на суднах в порту “Южний” додатково перебувають ще до 200 тис. тонн.

1News за темою: Україна до кінця березня прийме ще вісім суден із вугіллям, – Галущенко

При цьому атомна генерація працює 13-ма блоками з 15-ти з робочою потужністю 11 645 МВт, звернули увагу в пресслужбі.

У міністерстві також зазначили, що Україна наразі не має нагальної необхідності в значних обсягах імпорту електричної енергії з Білорусі для забезпечення операційної безпеки ОЕС України і потреб українських споживачів.

“Водночас запаси газу обсягом 10,45 млрд куб м у ПСГ України достатні для закінчення опалювального сезону. Крім того, “Нафтогазом” вже розпочато імпорт газу на наступний осінньо-зимовий період”, – підкреслили в міністерстві.

1News за темою: Імпорт газу в Україну з початку лютого зріс більш ніж у чотири рази, – ОГТСУ

Нагадаємо, в Україні на 24-26 лютого запланований перший етап випробування енергосистеми в ізольованому від енергосистем Росії, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі у рамках підготовки до синхронізації з європейською ENTSO-E. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button