Україна

Україна повернула з полону 207 захисників


Україна повернула з полону 207 захисників

Серед звільнених українців багато оборонців Маріуполя і Азовсталі, а також захисники острову Зміїний.

Україна повернула з полону 207 військовослужбовців. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram в середу, 31 січня.

“Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим. Зараз – чергова класна робота команди України. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко – молодці!”, – написав глава держави.

У свою чергу кервник Офісу президента ндрій Єрмак уточнив у Telegram, що серед звільнених українців воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції – рядові, сержанти та офіцери.

“Багато оборонців Маріуполя, військових, що були на Азовсталі, острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках. Це другий великий обмін після тривалої перерви. І ми продовжуємо роботу та виконання задачі президента – повернути всіх”, – написав Єрмак.

Нагадаємо, Україна і РФ з початку повномасштабного вторгення неодноразово проводили обміни військовополоненими. Останній обмін відбувся 3 січня. Додому повернулись 230 українських захисників.

Обмін полоненими з РФ, який був запланований на 24 січня та не відбувся через падіння російського Іл-76, мав стати одним із найбільших з початку повномасштабної війни. Росіяни заявили, що на борту літака нібито знаходились українці, яких везли на обмін.
Тоді у ГУР заявили, що нині відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто міг дійсно перебувати на борту Іл-76.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button