Україна

Україна повернула з окупованих територій Херсонщини дев’ятьох дітей


Україна повернула з окупованих територій Херсонщини дев ятьох дітей

Порятунок став можливим завдяки наполегливій роботі благодійної організації Save Ukraine, повідомив голова Херсонської ОВА.

На підконтрольну територію України вдалося повернути дев’ятьох дітей з тимчасово окупованих громад Херсонської області. Про це в понеділок, 1 липня, повідомив голова Херсонської ОВА Олексадр Прокудін.

“Це – чотири родини, в яких виховують чотирьох хлопчиків та п’ять дівчаток. Найменшій дитині – 8 місяців, найстаршій – 17 років. Зараз діти разом зі своїми батьками в безпеці й оговтуються від жахів, які їм довелося пережити в російській окупації, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порятунок став можливим завдяки наполегливій роботі благодійної організації Save Ukraine.

“Тільки з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 139 дітей із Херсонської області. Вірю, що скоро всі діти будуть вдома, на вільній землі, і дякую всім, хто докладає до цього зусиль”, – зазначив керівник ОВА.

Нагадаємо, нещодавно з тимчасово окупованої Херсонщини повернули одразу 12 дітей. Повідомлялося також, що в Україну повернули 16-річного юнака, якого тітка вивезла в РФ і проти його волі оформила йому російське громадянство.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − one =

Back to top button