Україна

Україна повернула з окупованої частини Херсонщини родину з двома дітьми


Україна повернула з окупованої частини Херсонщини родину з двома дітьми

Від початку 2023 року уже вдалося повернути 158 дітей Херсонщини, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації.

З тимчасово окупованої території Херсонщини на підконтрольну уряду України частину області вдалося повернули родину з двома дітьми. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“Родину з двома дітьми вдалося повернути з тимчасово окупованих територій. Зараз сім’я у безпечному місці. З нею працюють медики та психологи”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повернення  стало можливим завдяки організації Save Ukraine у  співпраці з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офісом уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, органами опіки та піклування, службами у справах дітей.

“Ця робота триватиме, допоки всі українські діти не будуть вдома. Від початку 2023 року уже вдалося повернути 158 дітей Херсонщини”, – додав голова ОВА.

Нещодавно повідомлялося, що російські загарбники вивезли дітей з психоневрологічного будинку-інтернату на Херсонщині і відправили їх до російського міста Пензи. Переїздом опікувалася Марія Львова-Бєлова, яка перебуває в міжнародному розшуку за організацію депортації українських дітей.

Зеленська: Україні вдалося повернути 387 викрадених Росією дітей

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button