Україна

Україна повернула тіла 64 полеглих воїнів


Україна повернула тіла 64 полеглих воїнів

За два роки вдалося репатріювати тіла майже 1900 українських військових, зазначили у Координаційному штабі.

Україні вдалося повернути тіла 64 загиблих військовослужбовців. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у п’ятницю, 6 жовтня.

“Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну уряду України територію тіла 64 загиблих оборонців України”, – йдеться в повідомленні.

В свою чергу українська сторона, відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права, передала Росії тіла комбатантів, загиблих у зв’язку із збройною агресією проти України.

Вказано, що Україна не припиняє та продовжує активно вживати усіх можливих законних заходів в межах норм Міжнародного гуманітарного права щодо встановлення місцеперебування українських захисників, які зникли безвісти або потрапили до полону під час війни проти російської агресії, з метою їх подальшого повернення на підконтрольну уряду територію.

Як відомо, Україна і Росія регулярно проводять обмін тілами військових. Востаннє такий обмін пройшов 15 вересня, тоді вдалося повернути тіла 51 загиблого бійця. Тоді зазначалося, що загалом за два роки роботи вдалося репатріювати тіла 1832 українських військових.

Також повідомлялося, що Україна повернула тіла 19 військових, що загинули у полоні у російських окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button