Україна

Україна повернула додому ще трьох дітей


Україна повернула додому ще трьох дітей

Дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованої Херсонщини та з Росії.


В Україну вдалося повернути двох дітей з тимчасово окупованих територій, а також одну дитину, яка перебувала на території Росії. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram в суботу, 16 грудня. 
 
“Продовжуємо виконувати завдання президента Володимира Зеленського. Наші діти повертаються додому. Спільними зусиллями нашої команди та омбудсмена України Дмитра Лубінця за посередництва держави Катар ми повертаємо трьох дітей”, – написав він.
 
Глава ОП повідомив, що двох дітей 2008-го і 2012-го років народження вдалося вивезти з ТОТ, і вони вже возз’єдналися з матір’ю. Водночас уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що діти (брат і сестра) перебували в окупованій частині Херсонської області.
 
Омбудсмен також зазначив, що третя дитина перебувала у Росії, мати її забрала на території Грузії.
 
“Третій хлопчик 2011-го року народження вже теж поруч зі своєю мамою. За сприяння Офісу омбудсмана мама його забрала на території Грузії. Хлопець прагнув повернутися в Україну з РФ до матері, після того, як його батько вивіз без дозволу”, – написав Лубінець у Telegram.

Нагадаємо, влада України має офіційні дані про депортацію майже 20 тисяч дітей до Росії. 

Раніше у Росії заявили, що з початку війни вивезли на свою територію близько 4,8 млн громадян України, з них понад 700 тисяч – діти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button