Україна

Україна покращила свої позиції у світовому рейтингу паспортів

Україна піднялася в рейтингу на дві позиції і посідає 41-е місце з можливістю подорожувати без візи в 130 країн світу

Україна піднялася в оновленому рейтингу Індексу паспортів світу на дві позиції і посідає 41-е місце – власники українського паспорта можуть подорожувати без візи в 130 країн світу.

Про це інформує 1NEWS.

“Україна піднялася в рейтингу на дві позиції і посідає 41-е місце з можливістю подорожувати без візи в 130 країн світу. В період вересня по січень Україна уклала взаємну безвізову угоду з Колумбією”, – вказують укладачі рейтингу Індексу паспортів світу на I квартал 2021 року.

При цьому зазначено, що в цілому багаторічне європейське лідерство в Індексі порушили країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які першими вступили на шлях відновлення від пандемії коронавірусу.

Якщо не брати до уваги фактичні обмеження на переміщення, японський паспорт третій рік продовжує утримувати першу позицію (191 країна для безвізового в’їзду) або сама, або разом з Сінгапуром, який у цьому році розташувався на другому місці (190). На третьому місці – Південна Корея і Німеччина (189), повідомляють укладачі рейтингу.

При цьому зазначено, що країни СНД і Росія не сильно змінили свої позиції за останній квартал 2020 року.

Згідно з прогнозом компанії для регіону на 2021 рік, “ослаблення пандемічної кризи призведе до поступового скасування тимчасових обмежень і нормалізації поїздок і трудової міграції”.

“Геоекономічна присутність Китаю буде розширюватися, особливо в Україні та Узбекистані. У цих умовах Україна буде задавати тренди. Вона відновить безвізовий режим для поїздок в ЄС і отримає доступ до кількох нових напрямків. Попит на робочу силу в Центральній і Східній Європі та Німеччині буде продовжувати рости, що викличе подальший міграційний відтік з країни”, – вказав старший дослідник в Фінському інституті міжнародних відносин (Гельсінкі) Григорій Ніжніков.

Нагадаємо, станом на липень Україна опустилась у рейтингу паспортів, посівши 44-те місце.

В цілому в рейтингу 110 місць.

Довідка: Індекс паспортів компанії Henley & Partners – це міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації. Компанія Henley & Partners, яка працює в сфері планування місця проживання для приватних клієнтів і їх сімей, виступає як радник урядів різних країн при розробці та впровадженні програм громадянства або дозволу на проживання через інвестиції.

Джерело: УНН
Back to top button