Україна

Україна почала переговори щодо гарантій безпеки з Британією – ОП


Україна почала переговори щодо гарантій безпеки з Британією - ОП

Андрій Єрмак заявив, що до декларації Великої сімки про гарантії безпеки для України приєдналися вже 13 країн.

Україна в п’ятницю, 11 серпня, почала проведення консультацій щодо гарантій безпеки з Британією. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону.

“Сьогодні відбулася дуже важлива розмова. Ми можемо сказати, що з Великою Британією такі консультації вже розпочато”, – зазначив посадовець.

За його словами, до декларації Великої сімки про гарантії безпеки для України приєдналися вже 13 країн. Крім того, Україна вже розпочала консультації щодо гарантій з США.

Він також додав, що кількість країн, які підтримали підготовку української Формули миру, сягнула 58.

Чиновник повідомив, що в п’ятницю відбулася зустріч щодо енергетичної безпеки на рівні послів із керівництвом Кабінету Міністрів.

“Ми говорили сьогодні про енергетичну безпеку. Прем’єр-міністр розповідав про те, що зробили агресори з нашою стратегічною інфраструктурою. Виступали міністр енергетики, глава Укренерго, керівник Нафтогазу. А також ми говорили про те, як ми готуємося до опалювального сезону, які в нас є труднощі, де нам потрібна допомога, як ми консолідуємо сьогодні наших друзів і партнерів щодо підготовки”, – сказав глава Офісу.

Єрмак додав, що “наступного разу” учасники зустрічі будуть говорити “про екологічну безпеку”.

За його словами, на сьогодні створено 10 груп за кожним пунктом Формули миру. Ці робочі групи починуть працювати з понеділка, 14 серпня.

Як відомо, на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації G7 може приєднатися будь-яка країна, яка на двосторонньому рівні офіційно погодиться надати ті чи інші гарантії Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що до гарантій G7 приєднались 12 держав і назвав їх.

В ОП анонсували перші угоди про гарантії Україні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button