Україна

Україна почала обговорювати з G7 і ЄС дев’ятий пункт формули миру


Україна почала обговорювати з G7 і ЄС дев’ятий пункт формули миру

В Офісі президента назвали безпековий пункт Формули одним із найважливіших. У ньому йдеться про недопущенням ескалації війни і повторення агресії.

В Офісі президента України відбулося установче засідання робочої групи, яка займатиметься реалізацією дев’ятого пункту української формули миру – недопущенням ескалації війни і повторення агресії. Про це у четвер, 17 серпня, повідомила пресслужба ОП.

Зазначається, що у зустрічі брали участь посли та представники посольств країн Великої сімки, Євросоюзу та майже всіх країн, які приєдналися до декларації G7 про гарантії безпеки для України.

“Агресія Росії проти України засвідчила, що наявна світова система безпеки не працює. Тому Україна розраховує на те, що гарантії безпеки, над якими ми зараз разом працюємо, стануть основою для нової, значно ефективнішої безпекової системи”, – підкреслив Глава Офісу президента Андрій Єрмак, наголосивши, що саме тому Україна вважає безпековий пункт Формули одним із найважливіших.

В ОП повідомили, що робоча група буде обговорювати, як зупинити російську агресію, не допустити ескалації і якими мають бути превентивні заходи, щоб після перемоги України вона не повторилася.

Учасники першого засідання узгодили подальші дії та висловили готовність залучати нові країни, зокрема представників Глобального Півдня.

Як відомо, 5-6 серпня в місті Джидда у Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо Формули миру за участю 42 країн, серед яких США, Китай, Індія і Бразилія. Росію на саміт не запрошували.

Зеленський вказав на універсальність Формули миру

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button