Україна

Україна почала імпортувати картоплю


Україна почала імпортувати картоплю

Аналітики повідомляють, що з 4 січня 2024 року в Україну почали надходити великі партії картоплі з Польщі, Литви і Латвії. Йдеться про сотні тонн продукції.

В Україні стрімко зростають ціни на картоплю, що призвело до імпорту цієї продукції. Про це повідомляють аналітики  EastFruit.

Повідомляється, що з 4 січня 2024 року в Україну почали надходити великі партії картоплі з Польщі, Литви і Латвії. Йдеться про сотні тонн продукції

“Нині оптові ціни на картоплю в Україні є найвищими за всю історію, як у гривні, так і в перерахунку на долари або євро. Фактично за рік ціни на цей товар зросли в 3,5-4 раза. При цьому буквально за останні 3 тижні оптова ціна на якісну свіжу картоплю в Україні злетіла на 40% і перевищила рівень цін у сусідніх країнах Євросоюзу, що зробило імпорт картоплі економічно доцільним”, – розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак.

Аналітики зазначають: чкщо Україна почала імпорт картоплі з Польщі та інших країн ЄС, бо ціни там зараз нижчі, то цілком імовірно, що найближчим часом ціни на картоплю в Польщі також підуть угору, а це призведе до необхідності збільшувати оптові ціни на продукцію і в Україні, щоб імпорт і далі мав сенс.

Раніше повідомлялося, що в Україні на 40 % зросли гуртові ціни на цибулю .

Світові ціни на продовольство впали за рік на 11%

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button