Україна

Україна побоюється, що РФ може не допустити МАГАТЕ на ЗАЕС


Україна побоюється, що РФ може не допустити МАГАТЕ на ЗАЕС

Голова Міненергетики вважає, що російські окупанти можуть не допустити місію МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію.

 
Росія може вдатися до маніпуляцій, щоб не допустити місію МАГАТЕ на ключові об’єкти окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє прес-служба Міненергетики на своїй сторінці у Facebook.
 
“Ключове – щоб росіяни дійсно допустили до тих об’єктів, які місія має на меті оглянути. Ми розуміємо, що можуть бути маніпуляції: показати якусь картинку або скласти маршрут, де місія просто не зможе побачити, що відбувається. І тоді, безумовно, це може поставити під сумнів результати”, – зазначив чиновник.
 
За його словами, важливо, щоб у новому форматі роботи місія також реалізувала ширший порядок денний.
 
“Місія має передусім, крім суто технічної функції, показати ті загрози ядерній безпеці, які несуть на території АЕС присутність збройних сил Росії, зброї та важкої техніки”, – вважає глава відомства.
 
Україна очікує, що результатами роботи місії стануть деокупація Запорізької АЕС і її повернення під повний контроль України, а також подальша демілітаризація території навколо станції.

 
Як повідомлялося, росіяни ведуть артобстріл заздалегідь узгодженого маршруту проходження місії МАГАТЕ із Запоріжжя на ЗАЕС. Також окупанти влаштували провокації з обстрілом Енергодара, заявляючи про “українських диверсантів”.
 
Делегація МАГАТЕ вирушила на Запорізьку АЕС, незважаючи на обстріли й провокації.
 
Як відомо, місія МАГАТЕ зупинилася на блокпосту у Новоолександрівці – за 20 км до лінії фронту.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button