Україна

Україна планує побудувати дорогу між Одесою та Гданськом

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв збудувати український відрізок автомагістралі, що дасть можливість поєднати дорогою швидкісного руху Гданськ з Одесою. Про це під час візиту до міста Ярослав на південному сході Польщі заявив міністр інфраструктури Польщі Анжей Адамчик, інформує 1NEWS, посилаючись на Главком.

«Міністр Омелян поінформував під час зустрічі (в п’ятницю 22 червня – ред.), що українська сторона готує і приступить до реалізації великого дорожнього проекту, який поєднає Львів з Одесою з відгалуженням до Києва. Це буде автодорога швидкого руху. Ми сподіваємося, що це дасть можливість поєднати Одесу з портами Триміста (Гданськ, Гдиня, Сопот — ред.)», – сказав Адамчик.

Він зазначив, що в наступному році розпочнеться будівництво комерційної автомагістралі довжиною 80 км, яка об’єднає Львів з кордоном із Польщею у пункті пропуску «Корчова-Краківець», до якого проходить автомагістраль А4.

Раніше міністри інфраструктури України та Польщі Володимир Омелян та Анджей Адамчик домовилися створити робочу групу для запуску залізничного маршруту сполученням Люблін-Львів.

Back to top button