Україна

Україна передасть на утилізацію майже 600 тис. доз Covid-вакцин

Україна передасть на утилізацію майже 600 тис. доз вакцин від Covid. Ці дози з різних причин є непридатними для використання. Про це інформує прес-служба МОЗ, пише 1news, посилаючись на 112ua.

Повідомляють, що у 2021 році Україна безкоштовно отримала понад 3,6 млн доз вакцин від Covid як гуманітарну допомогу з інших країн, а також понад 7,4 млн доз у межах глобального механізму COVAX.

“Станом на 05.01.2022 р. 561 729 доз вакцини AztraZeneca (з вичерпаним терміном придатності), отриманої на безоплатній основі як гуманітарну допомогу від інших держав, зібрано на регіональних складах і буде передано спеціалізованій організації з її утилізації”, – йдеться у відповіді на запит.

Крім того, в червні стало відомо про можливе порушення холодового ланцюга зберігання при транспортуванні понад 30 тис. доз вакцини Pfizer, яку було закуплено за кошти державного бюджету. За результатами службового розслідування цю партію було визнано непридатною для використання.

Нагадаємо, в Україні відновили роботу центри та пункти вакцинації від коронавірусу. Їх було закрито через вихідні з нагоди Різдва.

Back to top button