Україна

Україна передала ЄК другий звіт про реформи


Україна передала ЄК другий звіт про реформи

Документ об’ємом близько 900 сторінок містить оновлену інформацію щодо державної політики на шляху до членства України в ЄС за період квітень – серпень 2024 року.

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів України передав Єврокомісії звіт України в межах Пакета розширення ЄС 2024 року. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що документ об’ємом близько 900 сторінок містить оновлену інформацію щодо державної політики на шляху до повноправного членства України в ЄС за період квітень – серпень 2024 року. До його підготовки були залучені близько 140 державних установ.

Звіт містить детальну інформацію щодо прогресу виконання кожного заходу, передбаченого планом виконання рекомендацій Єврокомісії, представлених у межах Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року. У жовтні цього року очікується новий звіт Єврокомісії щодо прогресу України в межах Пакета розширення ЄС.

За словами віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції – міністра юстиції Ольги Стефанішиної, цей вичерпний звіт відображає велику роботу державних інституції та відомств у сфері реформ, адаптації українського законодавства до права ЄС; ця інформація допоможе Єврокомісії проаналізувати, де Україна є станом на зараз.

Як повідомляється, звіт доповнить інформацію, надану у попередньому документі за період з 15 червня 2023 року по 31 березня 2024 року, який Україна вже передала Єврокомісії у квітні 2024 року.

В уряді нагадали, що Пакет розширення ЄС – це стратегічний документ щодо політики розширення ЄС, який публікується щороку восени та включає звіт Єврокомісії з оцінкою прогресу, що досягли країни-кандидати та потенційні кандидати на членство.

У 2023 році Україну вперше було додано до Пакета розширення і наша країна бере повноцінну участь у його підготовці як країна-кандидат. У листопаді 2023 року був опублікований перший звіт про прогрес України в рамках Пакета розширення ЄС, який містив ряд рекомендацій у сфері реформ.

Нагадаємо, 25 червня офіційно розпочались переговори про вступ України до ЄС. З цією історичною подією українців привітала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

У ЄС зробили заяву щодо переговорів про вступ України до ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button