Україна

Україна передала Угорщині дорожню карту щодо вирішення питання нацменшин


Україна передала Угорщині дорожню карту щодо вирішення питання нацменшин

Київ надав Будапешту детальну дорожню карту того, як можна вирішити суперечки щодо питання нацменшин.

 
Україна передала уряду Угорщини дорожню карту розв’язання питань щодо національних меншин, які непокоять Будапешт. Про це в ефірі телемарафону повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.
 
“Для нас було важливо, щоб звіт був неупереджений, і щоб там не відчувався, скажімо так, “угорський слід”, тому що він має бути об’єктивним. І я хочу звернути увагу, що Європейська комісія у своєму звіті підтвердила прогрес України, підтвердила, що права національних меншин відповідають Копенгагенським критеріям, які виставляються країнам-членам Євросоюзу. Це дуже важливий сигнал для всіх інших країн-членів ЄС”, – сказала вона.
 
Стефанішина зазначила, що з угорською стороною триватиме робота.
 
“Ми передали їм детальну дорожню карту, як ми бачили вирішення питань, які порушує угорський уряд. Тому закликаємо угорську сторону дійти згоди і дати зворотний зв’язок тим пропозиціям, які ми надали”, – сказала вона.
 
Крім того, Стефанішина додала, що українська сторона завжди тримає зв’язок з угорською нацменшиною з цього приводу.
 
Нагадаємо, 8 листопада Європейська комісія рекомендувала Європейській раді розпочати з Україною переговори про членство в Європейському Союзі. 
 
Уряд Угорщини погрожує накласти вето на початок переговорів з Україною щодо вступу до ЄС, доки не будуть виконані угорські вимоги щодо мови освіти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button