Україна

Україна передала Литві понад 38 тонн колючого дроту

Це перший етап допомоги з трьох, яку Україна спрямовує відповідно до указу президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету міністрів

Україна передала Литві понад 38 тонн колючого дроту.

Про це повідомили у ДСНС, – інформує 1NEWS.

“Це перший етап допомоги з трьох, яку Україна спрямовує відповідно до указу президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету міністрів. Допомога сприятиме посиленню охорони кордонів Литви від нелегальних мігрантів”, – зазначається в повідомленні.

У відомстві додали, що вантаж супроводжують співробітники ДСНС, які мають передати його представникам Служби охорони державного кордону при міністерстві внутрішніх справ Литви.

Наприкінці липня уряд України схвалив проєкт указу президента України Володимира Зеленського про надання Литві колючого дроту як гуманітарної допомоги для облаштування кордону країни з Білоруссю.

А 3 серпня Зеленський підписав указ “Про надання гуманітарної допомоги Литовській Республіці”, що передбачає допомогу у подоланні наслідків надзвичайної ситуації, “що склалася через стрімке збільшення кількості нелегальних мігрантів із території Білорусі”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button