Україна

Україна отримає від Німеччини розвіддрони нового покоління – ЗМІ


Україна отримає від Німеччини розвіддрони нового покоління - ЗМІ

До кінця 2023 року українським збройним силам від імені Німеччини поставлять безпілотний комплекс для повітряної розвідки Luna NG.

Німецький концерн Rheinmetall планує поставити в Україну найсучасніші розвідувальні безпілотники, стало відомо виданню Bild.

До кінця 2023 року концерн поставить українським збройним силам від імені Німеччини безпілотний комплекс для повітряної розвідки Luna NG.

NG означає Нове покоління безпілотника Luna. Інші моделі безпілотників вже були доставлені в Україну зі складів Бундесверу.

“Пакет безпілотників” складається з наземної станції управління з кількома дронами, пускової катапульти та військових вантажівок.

Нова Luna від Rheinmetall – це нещодавно розроблена безпілотна система, яка перевершує попередню модель за всіма важливими експлуатаційними характеристиками. Крім використання в якості розвідувальної системи, дрони також можуть забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити зв’язок.

Rheinmetall анонсує також версію дрона, яка зможе нести озброєння. Однак у нинішній модифікації, яку поставлять в Україну, такої функції ще не буде.

Нагадаємо, що морські дрони знищують цінність російського флоту в Чорному морі і встановлюють нові правила гри.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button