Україна

Україна отримає від Італії кредит у 200 мільйонів євро


Україна отримає від Італії кредит у 200 мільйонів євро

Український Мінфін підписав кредитну угоду з італійським урядом. У відомстві зазначають, що ці фінанси допоможуть державі “зберегти фінансову стабільність і забезпечити першочергові соціальні витрати”.

 
Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав кредитну угоду на суму 200 мільйонів євро між італійським і українським урядами. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю, 5 серпня.
 
“Уряд Італії одним з перших підтримав Україну після початку повномасштабного вторгнення. І сьогодні я радий підписати новий кредитний договір, який допоможе українському уряду зберегти фінансову стабільність і продовжити забезпечувати першочергові соціальні витрати”, – зазначив глава міністерства.
 
Кошти будуть направлені в державний бюджет для покриття витрат на заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.
 

 
 
Нагадаємо, у березні 2022 року базовий індикатор світових цін на продовольство зріс на 12,6% і досяг історичного максимуму. Індекс цін на продовольство ФАО становив 159,3 пункту, це на 33,6% більшк, ніж у березні 2021 року.
 
Раніше повідомлялося, що за підсумками липня світові ціни на продукти харчування знизилися. Це відбувається п’ятий місяць поспіль після рекордного максимуму, який був у березні.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button