Україна

Україна отримає ще 40 млн доз вакцини від коронавірусу

В Україні зараз у наявності є 11,5 млн доз вакцини проти COVID-19, ще понад 40 млн доз буде поставлено за контрактами та в рамках механізму COVAX. Про це на зустрічі з журналістами повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає 1news, посилаючись на Укрінформ.

“На складах у нас зараз 11,5 млн доз вакцини. 25 млн доз Pfizer законтрактовано на поставку. Також 6,5 млн доз вакцини Coronavac, і 10 млн доз за механізмом COVAX”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що зараз розглядається кілька сценаріїв повторного курсу базового щеплення проти COVID-19. Зокрема, залежно від динаміки та мутації коронавірусу, вакцинація може проводитися так само, як і проти грипу, – напередодні епідемічного сезону ГРВІ.

“Найбільші хвилі: жовтень – листопад і кінець січня – початок лютого або середина лютого – березень. Тому вакцинуватися від коронавірусу, імовірно, як і від грипу – серпень, вересень, жовтень. Маємо захист і потім вакцинуємося знов”, – розповів глава МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 15 109 351 особу, з них отримали дві дози – 14 410 730, бустерну дозу – 167 360 осіб.

Back to top button